Dioscorea elephantipes D8

€15,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Dioscorea elephantipes is een gemakkelijk te houden caudex plant uit Zuid-Afrika. De plant valt op door zijn prachtige caudex met de structuur van een schildpad schild. De plant haalt zijn voeding uit zijn caudex, hier wordt ook vaak extra water in opgeslagen. 

De plant heeft een groei en een rustperiode. In de rustperiode is er dan alleen een kale caudex met verhoute delen van stengels uit de groeiperiode. Als de plant uit rust gaat, ontstaat er uit het groeipunt van de caudex een nieuwe opgaande klimmende stengel. Dit vindt plaats met een grote snelheid. Elke dag kan er een aantal centimeters bijkomen. Vanuit de hoofdstengel ontstaan zijstengels die zich vast kunnen grijpen aan steunpunten.

WATER: Als de bladeren beginnen te drogen of al geheel verdroogd zijn, alleen af en toe een beetje water geven zodat de grond niet langere periode geheel droog is. Zodra de nieuwe stengel vanuit het midden verschijnt weer gewoon water geven. Probeer dus niet de plant in de rustperiode te dwingen om te te gaan groeien door veel water te geven. Stop dus ook niet meer dan één plant in een pot, omdat als ze op verschillende momenten willen gaan groeien, het lastig water geven wordt.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen