• Meakanu

Moederdag pakket

Bijgewerkt op: 4 dagen geleden

Het is weer die tijd van het jaar! Tijd om een belangrijke persoon in je leven eens te verwennen. Verdienen zij dit niet super hard, na alles wat zij voor ons doen! Nu kon je bij ons ook een klein pakketje bestellen zoals elk jaar tot nu toe.Dit jaar was dit in de vorm van een klein plantje en een leuk vaasje met droogbloemen. Het plantje is een Asparagus plant met een bijpassende pot. Samen met een zelfgeprint 3D vaasje met hierbij een boeketje droogbloemen. Het vaasje wordt geprint van gerecycleerd PLA en kan je dus hergebruiken wat super fijn is.

Het pakket kwam neer op €23,95.Wil je graag jouw mama ook de uitleg geven over de plant of heb je net deze plant gekregen? Daarom geven we een uitleg zodat jij deze groene vriend natuurlijk goed kan onderhouden.

De Asparagus is een zeer fijne plant. Letterlijk! Zijn bladeren zijn zeer dun waardoor ze fragiel lijken maar niets is minder waar. Deze plant is sterker dat hij eruit ziet.


De standplaats voor het licht zet hem bij onze liefhebbers van indirect licht. Zoals je kan lezen in onze post over wat voor soort licht.

Dit omdat zij in de jungle vertoeven onder alle bomen en struiken. Dit wil zeggen dat zij veel gefilterd licht krijgen. Dus best niet te dicht bij een raam. Natuurlijk moet je ook zorgen dat ze niet te weinig licht krijgen want dan kunnen ze bijvoorbeeld ook niet hun bladgroei stimuleren en krijg je geen nieuwe bladeren aan je plant.


Water geven is dan weer veel makkelijker. Hij is zeer consequent, graag licht vochtig. Als hij te weinig water krijgt, ga je dit gelukkig wel merken. De plant verliest namelijk zijn frisgroene kleur en gaat slap hangen. Dus altijd zien dat hij licht vochtig blijft staan. Wat wel makkelijker is, is dat deze plant wel niet snakt naar luchtvochtigheid. Dus de plant sproeien is zeker niet nodig.


De plant kan er soms wat wild uitzien in zijn groei. Wat je dan kan doen, is de plant wat snoeien wat hij ook zeer fijn vindt.

Dit is natuurlijk wat je zelf prefereert maar best als er bruine blaren / oude bladeren zijn eens snoeien. Hierdoor kan de plant zijn energie steken in het produceren van nieuwe bladeren. Zorg zeker ook dat je de plant af en toe wel eens afspoelt of een douche geeft zodat er niet teveel stof op de bladeren zit.

De plant heeft op zich niet veel last van geel kleurende bladeren, het probleem kan dan bijvoorbeeld zijn dat hij te dicht bij het raam staat en hij teveel licht krijgt.


De Asparagus heeft ook een groot voordeel. Hij is niet gevoelig voor beestjes, wat zeer fijn is. De plant kan je vermeerderen zoals bij Calathea’s door de kluit/wortels te scheuren. Deze kan je dan in een eigen pot steken. Let op de Asparagus is een giftige plant voor dieren en kinderen.

Dit is natuurlijk niet bij 1 blad maar houdt het in de gaten. Als je merkt dat je kat of kinderen nogal geneigd zijn naar de plant, deze dan even te verplaatsen naar een plek waar zij hier niet bij kunnen.


De Asparagus is dus een zeer mooie, fijne en sterke plant. Makkelijk in onderhoud en mooi in het interieur. Moest je toch nog vragen hebben, mag je ze altijd stellen. Hiervoor zijn wij er!

Heb je zelf tips en tricks voor de verzorging van deze plant, deel ze! We horen graag andere hun ervaring om hier zelf ook van te leren.


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven