• Meakanu

Voeding voor je planten. Waarom en hoe?

De meesten onder ons kennen het wel. De lente komt eraan en onze planten gaan vragen naar verpotten of voeding. Nu ik hoor het je misschien wel zeggen “euhm plantenvoeding, maar planten eten toch niet?’.

Natuurlijk niet maar planten halen hun voeding uit de grond waar ze in staan. Als je plant niet snel groeit en deze staat al een lange tijd in dezelfde grond, dan kan hij dit zeker gebruiken.

Nu wat is lang in dezelfde grond. Dit is natuurlijk voor iedereen subjectief. Je hebt meestal op elke zak van potgrond staan voor hoe lang deze voeding voorziet en wanneer de grond volledig is uitgeput (alle mineralen en voedingsstoffen zijn weg).

Van zodra dit gebeurt, kan je kiezen voor verpotten. Maar je kan ook vanaf het begin starten met voeding te geven. Hierdoor krijgt de plant zijn nodige voedingsstoffen en moet hij niet enkel afhankelijk zijn van de potgrond.

Je hebt natuurlijk plantenvoeding in verschillende vormen. De meest voorkomende zijn liquide en vaste vorm.


In de winkel hebben wij 3 producten:

  • Undergreen Jungle fever - liquide voeding

  • Undergreen Jungle fever staafjes - staafjes die je in de grond plaatst

  • Undergreen Nutri booster korrels - korrels die je vermengt in de potgrond


Deze producten voorzien de plant van voeding maar je kan kiezen wat je zelf prefereert.

Voordeel van liquide voeding is dat je zelf kan kiezen wanneer je voeding geeft. Of je een week wil overslaan, of je vroeger of later start met de voeding. Het voordeel van staafjes of korrels is dat je minder vaak kan vergeten om voeding te geven omdat dit in je grond wordt gestoken. Elke keer als je dan water geeft, wordt er een hoeveelheid voeding vermengd met het water en zo komt je plant aan zijn voeding.


Er bestaan dus verschillende mogelijkheden en je kan hier veel verder ingaan. Je kan ook voor natuurlijk producten gaan. Mijn kennis is hier echter vrij beperkt over omdat dit niet echt mijn voorkeur geniet, maar je kan bijvoorbeeld eierschalen drogen, vermalen en dit is een voeding voor je planten. Dit is maar één van de zoveel mogelijkheden!

10 weergaven0 opmerkingen